Social media

Check onze social media kanalen!

Image Alt

Ons verhaal

Onze roots uit Drenthe zorgen ervoor dat wij geloven in het simpel houden van dingen. Geen onnodige toevoegingen, gewoon de beste ingrediënten en Emmens leidingwater. En onze eigen recepturen. Meer hebben wij niet nodig.

Het allereerste bier van onze hand was een dubbel. Het was het resultaat van lange gesprekken over bier en het geloof dat het tijd werd voor een lekker Drents biertje. In 2014 besloten 4 bevriende horecaveteranen de daad bij het woord te voegen. Na het vinden van brouwapparatuur en een geschikte plek, was het hek van de dam. Het bleek een succes. Brouwsel na brouwsel volgden en al snel bleek het schuurtje te klein. De vraag werd groter dan het aanbod en het werd tijd om het nog serieuzer aan te pakken. De 15 liter ketel werd vervangen door een groter exemplaar en al snel werden de bieren verkocht in Drentse slijterijen, café’s en restaurants. De vraag bleef groeien en De Veteraan groeide weer uit haar ketels.
Vandaag de dag zijn wij in staat om 1000 liter bier per dag te brouwen, volledig geautomatiseerd in een mooi groot pand in Emmen. Een behoorlijk contrast met die 15 liter..

En de naam? Die laat zich wel raden! Onze gedachte is door de jaren heen niet veranderd. Een lekker speciaalbiertje brouwen voor alle bierliefhebbers en daarvan genieten!

2015
2020